Passa al contingut principal

Demà: Sant Josep, dia del Pare


Demà se celebra Sant Josep i es dedica el dia a tots els pares. 

A l'evangeli no tenim ni una sola paraula de Josep. Poques vegades es parla de sant Josep, però quan es fa, sovint el trobem descansant, mentre un àngel li revela la voluntat de Déu en somnis. Se'ns diu que és un modest artesà, probablement fuster o paleta. Podem suposar que sent el pes de la responsabilitat d'un marit que no sap si repudiar o no la seva dona, d'un home senzill que no sap com atendre un part, d'un pare que no ha sabut trobar més acomodament per a un moment tan delicat que un pessebre dels afores, entre animals i fems. Potser fossin aquests, per a sant Josep, tres bons motius per sentir-se frustrat i maldestre aquella nit. Tot i això, és ell l'elegit. I hi veiem algú que sap escoltar i després actua. 
La situació que li toca viure a en Josep seria molt difícil d'assumir per nosaltres. No obstant això, ell es refia del que Déu li diu i es converteix en el company fidel. El veiem fort, callat, defensant i assegurant la vida a Jesús i Maria. El camí d'en Josep és el camí callat, però fidel de moltes persones. No surten als diaris. Ningú no els anomena. Passen desapercebuts, però porten una vida heroica d'amor i entrega als altres.

Sant Josep, protector, model de pare, et prego protegeixis a la meva família. I també protegeixis a totes les altres famílies  i a tota la humanitat.

Comentaris