Passa al contingut principal

Gent: Comboi GR


El grup Comboi GR-UC (les primeres lletres de Granollers i Ucraïna i en referència a la xarxa de camins GR) són la nova iniciativa solidària que aquest dimecres ha marxat per carretera a la frontera entre Polònia i Ucraïna. L'objectiu: portar material solidari pels refugiats del conflicte armat, però també portar persones afectades cap a Catalunya.
Un dels impulsors del grup ho ha explicat així: "Som persones que anem a ajudar a persones. Davant la situació de crisi sanitària que ja afecta milions de persones, els que podem anar cap allà i donar un cop de mà, ho fem".
Un cop entregat el material, preveuen tornar amb 17 persones, que ja tenen identificades. Un cop tornin, es repartiran per terres catalanes: de moment, està confirmat l'allotjament amb voluntaris de la Cerdanya i Cervera.
Aquesta es una de les múltiples iniciatives individuals que estan sorgint per tot arreu a conseqüència de la guerra d'Ucraïna.

Senyor, ajuda'ns perquè visquem afinant la sensibilitat davant dels problemes dels qui més pateixen, cuidant el discerniment per llegir la realitat amb ulls de misericòrdia i intel·ligència creativa i afirmant l'esperança davant dels patiments de la humanitat; Concediu-nos el do d'optar sempre pels “últims”, els més necessitats de cada àmbit, de cada realitat, de cada esdeveniment.

Comentaris