Passa al contingut principal

Enfocar: La saviesa de la creació


A la Bíblia, el relat de la creació és central per reflexionar sobre la relació entre l'ésser humà i les altres criatures. La saviesa dels relats bíblics ens adverteix de la necessitat de viure en harmonia amb tots els éssers del planeta i de la necessitat de parar atenció al destí del món i de la natura. Aquestes narracions suggereixen que l'existència humana es basa en tres relacions fonamentals estretament connectades: la relació amb Déu, amb el proïsme i amb la terra. Per això tenim la responsabilitat moral de protegir la terra i optar a un estil de vida basat en el desenvolupament sostenible.

Hem d'apostar per una relació sana amb els altres éssers vius, comprendre que no som éssers que estiguem per sobre dels altres, actuar en pro d'una justícia social que dignifiqui la persona humana i generar relacions humanes incloent-hi en favor dels menys afavorits.

"Sabem prou bé que fins ara tot l'univers creat gemega i sofreix dolors de part" (Rm 8, 22). I no oblidem que nosaltres mateixos som terra (cf. Gn 2,7). El nostre propi cos està constituït pels elements del planeta, el seu aire és el que ens dóna l'alè i la seva aigua ens vivifica i restaura. Laudato Si', 2.

Comentaris