Passa al contingut principal

Intuïcions: Contra el treball infantil


Diumenge vinent, 12 de juny se celebra el Dia Mundial contra el Treball Infantil.
Un de cada 10 nens a tot el món està exposat al treball infantil. Segons Nacions Unides, s'estima que hi ha 152 milions de nens en situació de treball infantil, i d'aquests 72 milions es troben en situacions perilloses. Considerem com a treball infantil les situacions a què es veu exposades un menor d'edat que participa en activitats que poden afectar el seu desenvolupament físic, mental, educatiu i social.
Això no només passa als països subdesenvolupats, com es pot pensar, sinó a tot el món. Només el continent africà acull una cinquena part de tota l'explotació infantil i, juntament amb l'Àsia i el Pacífic, revela en les estadístiques que 9 de cada 10 menors es troben en aquesta situació. La resta la trobem a Amèrica, Europa i els estats àrabs.

Les mans dels nens no haurien de dedicar-se a cosir pilotes, ni a enganxar soles, ni a amassar maons, ni a carregar pedres, ni a... No és just. No és legal. I les seves vides? I la seva dignitat? I els seus desitjos? I els seus sentiments? ... Que la realitat ens afecti, ens taqui, ens impliqui.

Comentaris