Passa al contingut principal

Mare Terra: Objectiu: salvar l'aigua


Que a Espanya hi ha aigua, és evident! Que a Espanya pots demanar aigua pel que vulguis? A les proves em remeto! Què de seguir a aquest ritme només ens quedarà aigua per beure en un càntir? La realitat ens farà aterrar així…
Si no, com s'entén que al país amb més grau de desertificació (el 74 % del territori ja es troben en risc, amb Andalusia i Catalunya al capdavant quant a "processos erosius de gran calat") s'autoritzi la construcció de la platja fluvial més gran d'Europa en plena Alcarria Manchega? O que s'estiguin regant més de 300 camps de golf, la majoria situats a l'Espanya seca i semiàrida. O que tinguem més de 4 milions d'hectàrees de regadius (legals i al·legals), inclosos cultius tropicals, grans demandants d'aigua. O que Espanya sigui la macrogranja d'Europa, on se sacrifiquen a l'any 900 milions d'animals, que necessiten aigua per beure i regar el cultiu de molts dels seus pinsos i que contaminen els nostres recursos hídrics cada vegada més baixos amb els seus excrements.
Davant aquest panorama, i atesa la necessitat d'exigir mesures urgents que solucionin la futura crisi de l'aigua, a Greenpeace arrenca una campanya “SALVAR L'AIGUA” amb la què, durant els propers mesos, volem sensibilitzar sobre un problema greu del nostre país: tenim poca aigua, cada cop n'hi haurà menys i, la poca que tenim, està contaminada i mal gestionada.

Avui que se celebra el Dia Mundial contra la Desertificació i la Sequera, tinguem present que salvar l'aigua és salvar-nos nosaltres mateixos.

Veure el vídeo a https://es.greenpeace.org/es/noticias/objetivo-salvar-el-agua/

Comentaris