Passa al contingut principal

PREGAcine: Refugiats


Ahir es va celebrar el Dia Mundial del Refugiat. El tema d'aquest any ha estat
"Qui sigui. On sigui. Quan sigui. Tota persona té dret a buscar protecció."

Sense importar qui siguin, les persones forçades a fugir mereixen un tracte digne. Qualsevol persona pot buscar protecció, no importa qui sigui ni en què cregui. Buscar protecció és un dret humà que no està subjecte a negociació.
Sense importar d'on provinguin, cal donar la benvinguda a les persones forçades a fugir. Les persones refugiades provenen de diferents parts del món. Per fugir del perill, potser agafen un avió, pugin a un vaixell o viatgin a peu. L'únic que sí que té caràcter universal és el dret a buscar protecció.
Sense importar quan hagin estat forçades a fugir, les persones desplaçades tenen dret a rebre protecció. Amb independència del tipus d'amenaça (guerres, violència, persecucions), tothom mereix rebre protecció i té dret a estar en un entorn segur.

Que es transformin els discursos d'odi, les realitats que empenyen a fugir, les maneres d'acollida. Obrim els ulls a la realitat i deixem que ens commogui i ens mogui. Que no se'ns endureixi el cor. Es tracta de mirar més enllà del nostre propi melic i d'ampliar la nostra humana i il·limitada compassió que és la que ens fa ser germans.

Comentaris