Passa al contingut principal

Mare Terra: Economia circular


L'economia circular és el nou sistema econòmic i social que cerca produir béns i serveis aprofitant els recursos i reduint el consum de matèries primeres, aigua i fonts d'energia. És l'alternativa al model econòmic lineal actual, basat en l'extracció, la producció, el consum i l'eliminació.

Lluny de l'actual sistema lineal "d'usar i llençar", hem d'apostar per un altre de molt més respectuós amb el medi ambient que permeti estendre la vida útil dels productes i donar-los una segona vida mitjançant la prevenció, la reutilització, reparació i reciclatge, convertint els residus en recursos.

En acció:

És hora de transformar hàbits al nostre entorn. Mireu de promoure el reciclatge a la vostra escola: parlar amb els responsables: la direcció, la titularitat... Us toca a vosaltres moure fitxa i començar a lluitar per un món millor. Tots hem d'unir esforços per aconseguir que al nostre centre hi hagi un sistema viable de recollida selectiva de residus i ser vosaltres els responsables que funcioni. I si ja ho feu, analitzar quines necessitats es detecten per millorar el què calgui.



Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies