Passa al contingut principal

Avui: Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa

 

Un total de 13,1 milions de persones, és a dir, el 27,8% de la població espanyola, es trobaven en risc de pobresa i/o exclusió social el 2021, xifra que suposa un augment d'un punt percentual i la continuació de la tendència ascendent impulsada l'any passat pels efectes de la pandèmia. En termes absoluts, unes 380.000 persones noves estan en risc de pobresa o exclusió social aquest darrer any.

Pel que fa a la xifra de persones que pateixen Privació Material Severa, és a dir, que no es poden permetre un àpat de carn, pollastre o peix cada dos dies, mantenir una temperatura adequada a la llar o anar-se'n de vacances, entre d'altres, afecta 3 ,9 milions de persones (8,3%) i un 44,9% de la població va tenir dificultats per arribar a final de mes, una millora de 0,3 punts respecte a l'any anterior.

"Dignitat per a tothom a la pràctica: els compromisos que assumim junts per la justícia social, la pau i el planeta" és el tema d'AVUI, Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa 2022. La dignitat de l'ésser humà no només és un dret fonamental en si mateix, sinó que constitueix la base de la resta dels altres drets fonamentals.

Comentaris

  1. Iker Bonales 1a viledcnas17 d’octubre del 2022, a les 8:22

    Molt Bonic

    ResponElimina
  2. Erik Rodríguez 1er ESO A17 d’octubre del 2022, a les 8:24

    Es una llàstima

    ResponElimina
  3. Javi Cenit 1er ESO A viladecans17 d’octubre del 2022, a les 8:25


    Pues que todos tendríamos que tener una comida asegurada y un techo donde vivir

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies