Passa al contingut principal

Avui: La Mare de Déu del Pilar


La Basílica del Pilar és una de les més antigues d'Espanya, al seu interior hi ha la columna sobre la qual la Mare de Déu es va aparèixer a l'Apòstol Sant Jaume durant l'evangelització d'Espanya l'any 40 després de Crist. És l'aparició mariana més antiga reconeguda per l'Església. L'Apòstol, desanimat per les grans dificultats que estava travessant per evangelitzar Espanya va demanar un senyal, “va ser llavors quan se li va aparèixer la Mare de Déu qui el va animar a seguir endavant i li va fer la promesa, que encara es manté, per la qual mentre estigués aquest pilar dempeus, hi hauria veritables deixebles del seu Fill a Espanya.
Aquesta devoció es recolza en la tradició perquè no hi ha documents escrits d'aquesta aparició mariana, que a més té la particularitat que quan la Mare de Déu se li apareix a l'Apòstol Jaume, ella encara és viva, però a Terra Santa.
Jaume i els seus deixebles van recollir el regal de la Mare de Déu, van guardar aquesta columna que es va convertir al centre religiós d'aquesta petita comunitat a Saragossa

Comentaris