Passa al contingut principal

Intuïcions: Missió


Parlar de missió és parlar del sentit de la vida: reconèixer que tens una missió diu molt de la teva identitat, dels teus orígens, dels teus somnis i del perquè fas les coses. Per començar, afirma que et prens força de debò allò que fas. És a dir, que ets capaç de focalitzar els teus propis interessos a favor d'una dedicació màxima a allò que t'apassiona.

Els autèntics apassionats per la vida que he conegut han estat persones amb una missió. Tot i que això sona rimbombant, les missions no solen ser en general grandioses. Una missió es caracteritza per ser precisa, concreta, de vegades amb nom i cognoms, sempre unint el dia a dia amb la utopia: cansar-se cada dia convivint amb els nens d'un centre de menors perquè val la pena lluitar pel seu futur; sortir cada dia als campaments on viuen centenars de migrants que volen passar a Europa perquè l'Esperit bufa a buscar dignitat; preparar apassionadament una classe per a alumnes de l'ESO encara que el que es busqui és ajudar-los a créixer en la seva autèntica plenitud humana...

Totes les missions tenen objectius més o menys concrets. Però cal no confondre aquests objectius amb una ambició o una meta pròpia. El que dóna valor a la missió és l'esforç per respondre a la necessitat daltres. Tot això configura una manera de vida que anomenem 'servei'.

Potser potser encara no tens clar a què et dedicaràs a la vida encara que vulguis deixar la teva empremta en aquest món. I sents el desig de lliurar-te amb generositat, fugint de la comoditat. Podeu començar per pensar que tenir una missió és per a tots, no per a uns privilegiats. Però cal deixar d'imaginar-la com una cosa espectacular o com una autorealització personal. Comença per obrir els ulls, per escoltar i per sentir: la missió és aquí esperant-te que t'arremanguis la camisa, que t'uneixis a molts altres apassionats i que serveixis amb alegria.              @pastoralsj

El 23 d'octubre que ve se celebra el Diumenge Mundial de les Missions, una jornada anual en què l'Església catòlica promou l'esperit missioner i els valors cristians.

Comentaris