Passa al contingut principal

Quin dilema!: M'has abandonat

 

Dilema d'avui

La teva amiga de tota la vida comença a anar amb gent d'un altre grup encara que tu preferiries anar vosaltres soles. Et diu que aquest dissabte no podrà anar amb tu al cinema, però tu sospites que és mentida i que ella anirà al centre comercial amb els altres.

Possibles respostes

  1. No li tornes a parlar, és millor així.
  2. Buscaria una altra gent perquè veiés que tu també tens amics i els diria que no és fiar.
  3. Plores i l'implores que segueixi sent la teva amiga, però et sents traïda i et deprimeixes.
  4. Parles amb ella per deixar les coses clares i veure com seguiu.
  5. La gent canvia i potser necessitem conèixer més gent.
  6. Els amics no són propietats i tenen dret a seguir el seu camí. Si em sento mal tractada potser no em convé la seva amistat.

Comprovem resultats

  1. Doncs quina solució dràstica. Potser és una manera de no enfrontar-t'hi i de la teva por de perdre-la o d'enfadar-te. Denota debilitat de caràcter.
  2. O sigui, que li dónes gelosia… un remei tan estès com inútil. És una solució individualista i a sobre malintencionada. Pots fer-ho millor.
  3. I on queda la teva dignitat? Cal no ser orgullosa, però cal saber estimar-se com ella no sembla fer. I encara menys deixar que l'afecte dels altres sigui qui marqui com et valores a tu mateixa.
  4. És un progrés. La comunicació sempre hauria de ser la primera solució, encara que de vegades la bloquegen les emocions. Almenys, si accepta parlar, sabràs a què atenir-te. Hi ha més maneres d'actuar encara…
  5. Sí, això significa que entens una mica la naturalesa humana i no t'ho prens de manera tan personal. Això us dóna llibertat a totes dues per igual, no hi ha “víctima i botxí”. Molt més just. Una mica més?
  6. Aquesta és una anàlisi adulta, sense drama, acceptant que tots tenim diferents amistats i pensant també en tu i en el teu dret a rebre estima i triar. L'amistat es basa en la llibertat.

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies