Passa al contingut principal

Enfocar: La família, primera educadora

 


Un altre objectiu del Pacte Educatiu Global és la família, que és la primera i indispensable educadora.

Hi ha un proverbi africà que diu: «Per educar un nen cal la tribu sencera». Però, qui forma part d'aquesta tribu? En primer lloc hi ha la família. Per això, el primer i més important és que les famílies tinguin temps per "ser famílies". Com s'aconsegueix això? Compartint tots els membres de la família, la importància de la vida familiar; estimant-se i respectant-se, dialogant davant dels problemes i les diferències, buscant sempre el bé de l'altre abans que el propi; etc., i no ens oblidem del temps en família, que de vegades és escàs. Per explicar-nos les coses que ens passen, per riure i també per plorar, per abraçar-se i per enfadar-se, que al final tot és aprenentatge de vida.

Dels altres membres de “la tribu” en parlarem un altre dia.

El valor de la família neix i es desenvolupa quan cadascun dels seus membres assumeix amb responsabilitat i alegria el paper que li ha tocat exercir a la família. Per això també depèn de tu, de qui ets i com et mostres. La unió familiar no es plasma en una fotografia, es va teixint cada dia amb petits detalls d'afecte i atenció; només així demostrem un autèntic interès per cadascuna de les persones que viuen amb nosaltres.

Comentaris

  1. Joel Torres González 1r ESO B10 de novembre del 2022, a les 8:20

    Hi ha que cuidar als que ens cuiden

    ResponElimina
  2. Marc Doménech 1r ESO B Viladecans10 de novembre del 2022, a les 8:20

    Molt bonic la reflexio, dona bastant per pensar.

    ResponElimina
  3. Pensó que es moly important la familia perque ens ajudan molt

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies