Passa al contingut principal

Quin dilema!: Maleïts treballs de grup

 

Dilema d'avui

Sergi és un dels teus amics i et demana fer una feina en grup amb tu. Tu ets d'aquelles persones que lliuren el treball sempre a temps però saps que en Sergi no sempre compleix la seva part i pot ser que es pengi a última hora… encara que potser últimament hagi canviat, no ho saps.

Possibles respostes

  1. Li dius que no, que ja tens grup encara que no sigui veritat.
  2. A tu no te la juga més, li dius que no amb explicació o sense.
  3. Poso les cartes sobre la taula i li demano un compromís.
  4. D'acord, que hi participi. Distribuirem bé les parts i el calendari i el professor veurà qui falla o no.
  5. És una oportunitat per aprendre a treballar en equip i a comptar amb qui treballa més a baix ritme...veurem si ho aconseguim.

Comprovem resultats

  1. T'escudes en mentides perquè en el fons no confies gaire en que la teva decisió sigui molt neta o solidària, encara que és la teva manera de tirar-la endavant.
  2. Només penses en tu i en els teus resultats i no t'interessa res més. Està bé centrar-te en els teus estudis, però hi ha altres maneres d'aprendre... Reflexiona.
  3. Bé, ja no penses només en tu mateix sinó en la feina i què en Sergi participi bé. No eludeixes el problema però no hi ha garanties i encara pot passar qualsevol cosa, oi?
  4. Sí, hi ha sistemes establerts per detectar qui treballa o no i no perjudicar ningú del grup. Però continua sent tot una suma de parts… no pas un treball en equip.
  5. Aquesta és una bona actitud, la de les ganes d'aprendre i que tots tinguin el seu lloc a l'equip, intentant que el resultat reflecteixi el vostre esforç per entendre-us. Fantàstic!

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies