Passa al contingut principal

Enfocar: Obrir-se a l'acollida

 


Seguint amb els objectius del Pacte Educatiu Global, avui "enfoquem" el número 5, molt adequat per a aquest temps d'Advent: Obrir-se a l'acollida.
En un món globalitzat encara no s'ha assolit una igualtat generalitzada, sinó que s'han accentuat moltes formes de desequilibris socials, econòmics i culturals. Al costat dels ciutadans que obtenen els mitjans adequats per al seu desenvolupament personal i familiar, són moltíssims els «no ciutadans», els «ciutadans a mitges» o els «sobrants urbans», els exclosos (cf. Evangelii Gaudium, n. 74). Una societat és sana quan sap acollir els més vulnerables, quan s'interessa pels exclosos perquè siguin ciutadans de ple dret. Per això, el pacte educatiu ha d'aspirar a acollir els darrers, a una cultura de la inclusió, a cultivar en tots l'atenció a les perifèries socials i existencials i a curar les ferides més profundes de la persona i de la societat.

Obrir-se a l'acollida significa obrir les nostres portes, els nostres braços, les nostres llars, les nostres entranyes per donar cabuda a l'acollida del qui arriba, del que ens ofereix un altre punt de vista, del que ens ensenya una altra manera de sentir, del que ens provoca un altre manera de mirar, de què ens suscita aquella nova pregunta o ens dibuixa aquella incertesa que ens impulsa a nous intents, potser encara no imaginats, que ens llancen a descobrir altres maneres de ser i d'existir.

Comentaris