Passa al contingut principal

Celebrem: #WeRemember

 


Vídeo:https://twitter.com/i/status/1616417010862129154

Cada any, la UNESCO rendeix tribut a la memòria de les víctimes de l'Holocaust i ratifica el compromís de lluitar contra l'antisemitisme, el racisme i tota altra forma d'intolerància que pugui conduir a actes violents contra determinats grups humans. El 27 de gener es commemora l'alliberament el 1945 per les tropes soviètiques del camp de concentració i extermini nazi d'Auschwitz-Birkenau. Aquesta data va ser oficialment proclamada, al novembre de 2005, Dia Internacional a Memòria de les Víctimes de l'Holocaust.

L'Holocaust no només va afectar profundament els països on es van cometre crims nazis, sinó que també va repercutir q molts altres llocs del món. Set decennis després dels fets, els estats membres comparteixen la responsabilitat col·lectiva d'abordar els traumes que encara romanen, mantenir mesures que permetin una commemoració eficaç, tenir cura dels llocs històrics i promoure l'educació, la documentació i la investigació. Aquesta responsabilitat obliga a educar sobre les causes, les conseqüències i la dinàmica dels delictes, així com a enfortir la resiliència dels joves contra les ideologies d'odi. Com que els genocidis i altres crims atroços continuen passant a diverses regions del món, i com estem presenciant un augment mundial de l'antisemitisme i dels discursos d'odi, això mai no ha estat tan rellevant.

El record d'aquell extermini de milions de persones, jueus i altres confessions, no es pot oblidar ni negar. No hi pot haver cap compromís constant per construir junts la fraternitat sense dissipar abans les arrels de l'odi i la violència que van alimentar l'horror de l'Holocaust. Papa Francesc 25-1-23

Comentaris