Passa al contingut principal

WITHIN me: Descansa la teva ment

 


Música de fons: https://youtu.be/8Zil70Sa9is

La nostra ment no descansa ni tan sols de nit. Crea somnis i processa el material no digerit dels nostres dies. Tota aquesta activitat mental –totes aquestes opcions i possibilitats– resulta confusa i fins i tot esgotadora. De la mateixa manera que el cos necessita un descans regular, també ho necessita la ment.

Tantes vegades al dia com sigui possible, dona a la ment un breu descans... Durant tres respiracions demana a les veus interiors que callin; és com apagar la ràdio o la televisió interior durant uns minuts. A continuació obre tots els teus sentits i sigues conscient del color, el so, el tacte i l'olfacte.

(escoltar la música un parell de minuts i seguir amb la meditació)

Quan les tres respiracions hagin acabat, cal permetre que la ment es relaxi una mica, per després tornar a parar tota la nostra atenció a tres respiracions més. A mesura que la ment descansi més i més al moment present, s'assentarà naturalment. Després, sense esforç, podrem estar presents durant unes quantes respiracions més, i després només unes poques més, fins que puguem sentir-nos en una consciència relaxada i oberta.

Comentaris