Passa al contingut principal

WITHIN me: Pau interior

 

Música de fons: https://youtu.be/ZvHOaee2fjw

Comença ajustant la teva posició en estar assegut. Col·loca les dues mans sobre els genolls còmodament, amb el cap i l'esquena alçats. Posa la mà dreta damunt de l'esquerra, amb els palmells cap amunt. El dit índex dret ha de tocar suaument el polze esquerre. Aquesta posició es diu Posició de Pau o postura per a la Meditació. Tanca suaument els ulls amb comoditat, com si anessis a dormir. No facis servir força. Tanca'ls lleugerament. No prems les teves parpelles en tancar-les. Somriu lleugerament.
Tot seguit, respira profundament. Inhala i exhala diverses vegades. Respira lentament. Sent el pas de l'aire a través dels teus pulmons i sent com arriba a la meitat del teu abdomen. Imagina que cada cèl·lula del teu cos està tenint plenament un sentiment de felicitat i alegria. Deixeu anar l'aire lentament pel nas. Exhala totes les preocupacions, l'estrès, la tensió i els sentiments negatius. Pren-te un moment per deixar de banda totes les responsabilitats relacionades amb la feina, els éssers estimats, la família, l'estudi i tota la resta.
Deixa que la teva ment estigui alegre, relaxada i lliure de tota preocupació. Respira amb normalitat. Relaxa tots els músculs del teu cos. Comença des de la part superior del cap fins al front. Relaxa els músculs de la cara, les parpelles, el coll i els músculs de les espatlles, els braços i fins i tot les puntes dels dits. Relaxeu els músculs de l'esquena, el pit, les cames i tot fins a la punta dels dits del peu. Deixeu que cada part del teu cos es relaxi. No permetis que cap part del teu cos es contregui, premeu o tensi.
Continua relaxant-te fins que sentis que cada part del teu cos, cada cèl·lula, està completament relaxada. Ara et trobes en un estat de completa relaxació on es pot sentir un buit, transparència i lleugeresa. Ara, la teva ment es troba en un estat de joia, és clara, pura i brillant. Deixa anar i deixa anar. Buida la teva ment.
Fes que la teva ment estigui clara, pura i lliure de pensaments. Imagina't que estàs assegut, tot sol, en un vast espai obert. L'espai és ple de llibertat i tranquil·litat. Et sents com si mai haguessis tingut cap aferrament a la teva vida, cap problema i no coneguessis ningú. Continua observant i simplement relaxa't. No pensis en res. Això és l'únic que has de fer.
Ens diuen els experts en meditació, que si podem experimentar en nosaltres mateixos els canvis profunds que produeix la meditació, tot al nostre voltant començarà a canviar, creant una cadena d'intencions positives que arribarà a moltes persones.
“Si no tenim pau al món, és perquè hem oblidat que ens pertanyem l'un a l'altre, que aquest home, aquesta dona, aquesta criatura, és el meu germà o la meva germana”. Mare Teresa de Calcuta.

Comentaris