Passa al contingut principal

PREGArock: World in Danger


El canvi climàtic és una variació global provocada per causes naturals i per lacció dels éssers humans. El clima està canviant. I tu?
Cada 26 de març, pel Dia Mundial del Clima, es convida la ciutadania a fer una reflexió sobre els nostres modes de vida i la manera com aquests influeixen d'una manera o una altra en el medi ambient.
El dia se celebra, per tant, per conscienciar la població sobre la importància que les nostres accions tenen per a la vida no només de les persones sinó de la resta d'éssers vius i de recursos naturals que hi ha al planeta. Tot això sense perdre el focus: les afectacions de lésser humà sobre la variació climàtica.
Sempre hi ha qui ho nega, però és evident que el clima ha canviat. En els darrers 150 anys, a més, el ritme d'aquests canvis és molt accelerat com a conseqüència del desenvolupament de la indústria i l'augment de la població. Tot això fa que, per exemple, augmentin els gasos amb efecte d'hivernacle, la contaminació ambiental, la sobreexplotació de recursos naturals o la desforestació, entre d'altres exemples. Tot això provoca condicions que són adverses per a qualsevol cicle natural que permeti la vida a la terra.
Tot i això, també se celebra el Dia Mundial del Clima per posar en positiu el que cada persona pot fer per aconseguir millorar el medi ambient i, és clar, complir amb un dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (ODS). Concretament, l'ODS 13 d'acció pel clima. D'entre les accions que pots fer al llarg de tot l'any, te'n proposem algunes:
  • Optar per transport públic o menys contaminant als trasllats habituals. I si pots anar caminant, molt millor!
  • Estalviar energia, tant a casa com a l'escola.
  • Compte amb el menjar que llences: el malbaratament alimentari també contamina.
  • Recicla: així generaràs menys residus.
  • Manifesta't sempre que sigui possible, sensibilitza entre el teu cercle més proper.
Hi ha molt per fer. T'hi sumes?

Comentaris