Passa al contingut principal

A contrallum: Pasqua: Ser llum per als altres


La llum il·lumina, ens deixa veure el que tenim davant, el que tenim al darrere i ens permet triar el camí per on anar. La llum ens mostra el rostre de l'altre ja que en il·luminar-lo podem veure'l. La llum, depenent d'on sorgeixi, té uns efectes o uns altres, exemple: la llum del sol fa brotar i madurar la fruita, les flors, les llavors de la terra. La llum alegra l´ànima, els dies lluminosos ens generen optimisme, energia, ganes de fer coses, de crear. Tots necessitem llum; és una cosa vital.

Ser llum per als altres és sempre potenciar la persona. Ser llum per als altres és escoltar sense jutjar generant aquesta intimitat sanadora de qui necessita obrir-se per guarir-se. Ser llum és despertar i provocar somriures als altres. Ser llum per als altres és plorar i oferir escalf en els moments més difícils. Ser llum per als altres és aguantar quan l'altre està patint per alguna cosa que el porta a increpar, fer mal i generar foscor; ser-hi deixant que el xàfec caigui per després recollir els trossos i ser llum.

En aquest temps de Pasqua, tots estem cridats a il·luminar, a ser llum, no pas d'una forma artificial sinó d'una forma profunda.

Comentaris