Passa al contingut principal

Emocionari: Gratitud


Us heu preguntat mai quantes vegades a la vida heu donat realment les gràcies? Unes gràcies sinceres. L'expressió de la vostra gratitud, del vostre agraïment, del vostre deute. A qui?

Es tracta de rellegir cada dia en clau d'agraïment. Perquè sí, es pot educar l'agraïment. ¡S'entrena i s'aprèn! La veritat és que sempre hi ha coses per agrair o trobar-hi el sentit. Aniversaris, esdeveniments, successos, èxits, festes, comiats, viatges, trobades, marxa d'éssers estimats, arribada de nous membres a la família, noves relacions, crisis, estudis, èxits, creixements, decisions, fracassos... En fi, una llista interminable de situacions que han habitat el nostre calendari i que val la pena aturar-se en algun moment per considerar-les.

Perquè un pensa que tindrà temps de dir les coses, i quan se'n vol adonar ja és massa tard. Un pensa que n'hi ha prou de donar mostres d'afecte, de fer gestos, però no és veritat, cal dir el que se sent, cal posar paraules a les situacions i viure-les com a oportunitats de creixement.

Comentaris