Passa al contingut principal

Enfocar: Estudiar


Estudiar és una activitat molesta i pesada. Els que hem passat per aquí suspiràvem amb desgana cada cop que ens havíem de posar davant dels llibres a clavar colzes. Però ho fèiem, perquè sabíem que era el camí per on calia passar. Avui dia estem agraïts per l'oportunitat d'estudiar que se'ns va donar i convençuts que va valdre la pena. I així ho volem inculcar.

Però tenim uns contrincants durs de pelar i no són precisament els llibres. Són aquests «influencers» o personatges de televisió que guanyen fama i fortuna a base de crear continguts per als quals només cal un bon mòbil, avançats dispositius electrònics, desimboltura davant la càmera i alguna cosa per explicar cada dia. Aquests són els referents que avui enlluernen. I amb semblants competidors es fa molt difícil fer comprendre a les noves generacions que la vida és llarga, que la joventut passa i que és part important de la teva vida aquesta faceta de l'ésser que està relacionada amb el que fas, amb la teva professió. Si ets feliç, ja tens molt de guanyat.

Sempre he pensat que estudiar és la millor herència que m'han pogut deixar els meus pares. Els estudis romandran amb mi per sempre, juntament amb els autèntics amics i els amors veritables (no només els de parella). Hi ha amistats que van i vénen, noviets i novietes que van i vénen, moments que semblen eterns però que passaran, promeses i propòsits que quedaran a l'oblit… Què quedarà? Allò que ens va construir com a persones, allò que ens va fer ser millors éssers humans. I estudiar-hi ajuda molt. L'estudi t'obre la ment, et cultiva, t'omple, et convida a compartir, servir i transcendir.

@pastoralsj

Comentaris