Passa al contingut principal

Relats del món: El fil vermell


Fa molt de temps, un jove emperador es va assabentar que en una de les províncies del seu regne hi vivia una bruixa amb grans poders. Aquesta bruixa tenia la capacitat de poder veure el fil vermell del destí i la va fer portar davant la seva presència. Quan la bruixa va arribar, l'emperador li va ordenar que busqués l'altre extrem del fil que portava lligat al dit petit i el portés davant la que seria la seva dona.

La bruixa va accedir a aquesta petició i va començar a seguir i seguir el fil. Aquesta recerca els va portar fins a un mercat, on una pobra pagesa amb un nadó als braços oferia els seus productes. En arribar fins on era aquesta pagesa, es va aturar davant seu i la va convidar a posar-se dreta. Féu que el jove emperador s'acostés i li digué: «Aquí acaba el teu fil», però en sentir això l'emperador va enfurismar. Creient que era una burla de la bruixa, va empènyer la pagesa que encara portava el seu nadó als braços i la va fer caure, de manera que el nadó es va fer una gran ferida al front.

Molts anys després, va arribar el moment en què l'emperador s'havia de casar i la seva cort li va recomanar que elegís la filla d'un heroic general. L'emperador va acceptar i va arribar el dia del casament. La núvia va entrar al temple amb un bell vestit i un vel que la cobria totalment. En aixecar-lo, l'emperador va veure que tenia una cicatriu peculiar al front…

El Fil Vermell és una llegenda anònima d'origen Japonès, que diu que entre dues o més persones que estan destinades a tenir un llaç afectiu hi ha un fil vermell, que ve amb elles des del seu naixement. El fil existeix independentment del moment de les seves vides en què les persones es coneguin i no es pot trencar en cap cas, encara que de vegades pugui estar més o menys tens, però és, sempre, una mostra del vincle que hi ha entre elles. Es diu que aquest fil està lligat al dit petit.


Comentaris