Passa al contingut principal

Quin dilema!: I si paguem menys els que reciclem?

 


Dilema d'avui

Proposen una llei perquè els que contribueixin al reciclatge paguin menys impostos.

Possibles respostes

  1. Doncs ja ho podem fer bé o haurem de pagar.
  2. Em sembla bé, una cosa que em pugui beneficiar.
  3. Així se sabrà qui ho fa bé i qui ho fa malament.
  4. És just recompensar qui fa bé les coses.
  5. Estic d'acord en articular lleis per avançar en el tema reciclatge.
  6. Fer alguna cosa bé no hauria de tenir recompensa, sinó penalitzar qui ho faci malament.

Comprovem resultats

  1. És una resposta que manifesta temor al càstig, més que no pas amor per fer bé les coses. I aquesta mai no és una bona manera d'actuar convençut…
  2. És la teva manera de valorar les coses, només pel que et poden aportar i beneficiar personalment, i aquesta no és la forma moralment més elevada de mirar-les, la veritat.
  3. Allò que es veu o no, com quedar davant dels altres, la imatge, l'expectativa, caure bé i ser aprovat socialment et poden més que una reflexió a nivell més profund o més global.
  4. La idea de justícia és important per a tu i “el que és correcte” creus que ha de ser reconegut i valorat. Però t'oblides que hi ha altres parts implicades en aquest tema.
  5. Bé, no et mulles en si està bé o malament però, per a tu, pensar en el bé comú, pel que fa a tothom, és una manera de reflexionar. I és força altruista, encara que no l'única manera de veure'l.
  6. Per a tu, el bé i el que és correcte són una cosa imprescindible i no mereixen reconeixement sinó que han de ser així “de sèrie”. Per això penses en les parts que no surten en aquesta situació –els que ho fan malament– i en la seva forma de responsabilitzar-se de les conseqüències de la seva mala pràctica.

Comentaris