Passa al contingut principal

A contrallum: Els temps de l'estiu


L'estiu pot ser un temps per fer la vista enrere i fer balanç de l'any, començant sempre per donar gràcies.
Aquest temps que ara comencem ens porta de la mà a un ritme diferent. El començament pot ser per parar i descansar, recuperar hores de son i, sobretot, recuperar una mirada que vagi més enllà del que és immediat. Aquesta mirada que ens ajuda a fixar-nos en el que és bo de la nostra vida, en tant que ben rebut aquest any i al llarg de la nostra vida.
L'estiu també és temps de profunditat. En aquest bussejar en allò profund ens pot ajudar la contemplació de la natura. La platja amb els capvespres, la muntanya amb tanta varietat de vida, el camp que prepara els seus fruits per a la collita… ens parlen de la presència misteriosa de Déu en la seva creació.
L'estiu, si el vivim amb generositat, també pot ser temps per als retrobaments. Podem recuperar relacions amb amics o familiars que les presses de l'any han anat erosionant. Una bona conversa al matí o al vespre mentre compartim la taula són regals que ens porta aquest temps. Retrobada amb un mateix, amb els amics i familiars i amb el Senyor que ens dóna, un any més, el regal de parar i canviar de ritme.

Escoltem la seva veu que ens diu també a nosaltres: «Veniu vosaltres sols a un lloc desert a descansar una mica» (Mc 6, 31).
adap. @pastoralsj

Comentaris