Passa al contingut principal

A CONTRALLUM: La mirada

Bon dia!

Qui de vosaltres ha vist la pel·lícula Avatar? Tranquils, si algun no l'ha vista, no faré gaires spoilers. En veure aquesta imatge m'he recordat d'una expressió que utilitzen els habitants de Pandora, els Na'vi, que diu així: "Et veig."

Dit d'aquesta manera, un podria pensar, jo també et veig, oi? Però està clar que aquesta expressió va més enllà; és un concepte que significa "veig la teva ànima", la teva autèntica essència, veig qui realment ets. És un missatge específic per aquella persona a la qual estimes, per dir-li: et respecto, et saludo, t'honro, et reconec, et rebo. I el millor de tot és que aquesta frase s'acompanya d'una mirada mútua que diu: connecto amb tu.

Mirar l'altre, veure la seva mirada i percebre l'ànima de l'altre... Això no són només paraules tretes d'una pel·lícula, també ens parlen de cadascun de nosaltres: la nostra mirada parla, és el reflex de com ens trobem i com ens sentim. Mirar als ulls no és senzill, ja que t'exposa davant de l'altre que també t'observa; és un acte de fe i valentia perquè mostra qui realment ets.

I la teva mirada, què creus que diu de tu?
Alguna vegada t'han mirat als ulls? Com t'has sentit?
Fa quant temps que no mires algú als ulls? Et resulta incòmode fer-ho?

Desitjo que descobreixis aquesta mirada que et permet veure el cor de qui tens davant, sense prejudicis ni barreres. La mirada amb la qual la Bíblia descriu com mira Déu: "doncs l'home es fixa en les aparences, jo em fixo en el cor."

Que tinguis un bon dia!

Comentaris