Passa al contingut principal

INSPIRA'T amb: Mare Teresa de Calcuta

"Si jutges la gent, no tens temps per estimar-la."

Mare Teresa de Calcuta

Bon dia!

Avui us porto una frase de la Mare Teresa de Calcuta, segurament coneguda per tots, ja que es podria dir que és una de les Santes dels nostres temps, perquè va néixer el 1910 i va morir el 1997. I és que aquesta Santa va dedicar més de 45 anys als pobres, malalts, orfes i moribunds de la ciutat de Calcuta, situada a l'Índia. Precisament en aquest context, ens llança aquesta frase: "Si jutges la gent, no tens temps per estimar-la."

Anem per parts, d'una banda, i de manera gairebé innata, quan coneixem o veiem algú per primera vegada solem fer un escàner que ens dona una informació (real o no) sobre aquesta persona, així que, de manera conscient o inconscient la jutgem abans de conèixer-la. Això pot fer que d'entrada estiguem més disposats o no a entaular conversa o a evitar-la. D'altra banda, hi ha aquella gent que forma part del nostre dia a dia i que tendim a jutjar amb més severitat, com si coneguéssim tota la realitat que viu pel simple fet de compartir més temps amb nosaltres.

Què en penses, et sents identificat/da amb alguna d'aquestes dues opcions? Quina és la teva reacció quan veus una persona demanant diners? L'evites, l'escoltes, t'acostes, li parles?
Creus que fàcilment jutges la gent del teu entorn? Creus que això t'allunya d'elles?

Avui li demano a la Mare Teresa de Calcuta per tots nosaltres, perquè puguem descobrir aquella mirada d'amor que ella va llançar sobre tants, la mirada que no pot ni vol jutjar, sinó més aviat apropar-se, escoltar i estimar.

Que tingueu un bon inici de setmana!

Comentaris