Passa al contingut principal

INTUÏCIONS: La societat de l'espectacle


Bon dia! Has sentit a parlar mai de Guy Debord? Segurament no, aquest sociòleg i cineasta va publicar un llibre que portava per nom "La societat de l'espectacle". Aquest llibre desenvolupava el seu pensament pel que fa a la societat. Aquest home, que no coneixia les xarxes socials, afirmava que el nostre model de societat havia convertit la vida de la gent en un espectacle, com si hi hagués una pantalla en la qual tothom necessita fer-se visible a qualsevol preu. No importa si el que es mostra és veritat o no, el que importa és ser-hi, ja que si no et mostres no existeixes.

Et sona d'alguna cosa? Amb aquesta breu introducció et llanço unes preguntes per a reflexionar:
Quina versió mostro a la gent a través de les xarxes socials? Soc jo realment? És la versió que voldria arribar a ser? És la que em pot aportar més seguidors o likes?
Quin sentiment et genera el fet de mostrar-te així? És per tu un refugi?

Tant de bo avui puguis veure que ets perfecte tal com ets, també amb les teves imperfeccions. I no, no necessites cap filtre, perquè l'únic que faran és destrossar la bellesa que només tu pots aportar a aquest món. La creació és preciosa i tu en formes part, no vulguis edulcorar-la.

Que tinguis un bon dia!

Comentaris