Passa al contingut principal

MARE TERRA: Sant Francesc d'Assís


Bon dia!

Avui celebrem Sant Francesc d'Assís, un home del segle XII que provenia d'una família de la burgesia (vaja que no li faltava de res). Va acabar deixant tot el que posseïa per donar-ho als pobres i ajudar-los amb una vida de pobresa. Senzill i humil com era, demanava pel carrer diners i menjar que després compartia amb els més pobres i els leprosos. Francesc d'Assís va fer un canvi de vida tan radical que molts l'anomenaven el boig d'Assís pel temps que passava amb els leprosos. No obstant això, també van ser molts qui el van seguir encuriosits per aquesta vida senzilla. Aquest home, patró del moviment ecologista per l'amor que expressava davant la natura i els animals en veure en ells la creació de Déu, ens convida a reflexionar amb la següent frase:

"Jo necessito poques coses i el poc que necessito ho necessito poc."

Una frase que xoca amb el nostre món globalitzat i consumista, no creus? Mal que em pesi crec que estic lluny de poder dir aquesta frase, i tu? Et convido a fer-te les següents preguntes:

Tinc moltes coses? Voldria tenir sempre l'últim model del mercat?
Podria desprendre'm d'algunes coses? De les que no podria desprendre'm, les necessito molt o poc?

Tant de bo un dia puguem veure el món com Sant Francesc d'Assís, sense necessitat de ser esclaus de tenir i necessitar, protegint així la natura i el planeta que se'ns ha donat.

Que tingueu un bon dia!

Comentaris