Passa al contingut principal

A CONTRALLUM: Real o Fake?

 

Bon dia!
Comencem el dimarts amb un repte: sabries dir quines d'aquestes imatges són creades per IA i quines són reals? Vinga va, intenteu-ho.
És fàcil o difícil?  La resposta 👇
Doncs només hi ha una imatge real, la de dalt a la dreta. La resta són creades per IA, totes elles molt reals, tant que ni el mateix programa et sap dir si és real o no. Podríem parlar de moltes coses avui, però m'agradaria remarcar-ne una: l'esperit crític. Ja fa temps que sentim sobre les fake news, però, avui dia amb les noves tecnologies, cada vegada ens la colen millor, i per això necessitem ser crítics amb tot allò que ens arriba a través de les xarxes socials. Si ens ho creiem tot... alguna cosa no estem fent bé. I si pensem que tot és mentida... També hehehe, I quin és el punt mig? Aquell que busca la veritat, que s'informa, que no en té prou amb un anunciat cridaner sinó que llegeix el contingut, que el verifica amb altres canals. Clar que no cal fer-ho amb tot, però vigileu de no caure en la mentida, i per això sigueu vosaltres mateixos els primers que porteu la veritat a la llum. 
I tu, ets dels qui es creuen tot el que veuen? Ets dels qui no creuen res del que veuen? O has trobat l'equilibri? Quan trobes la veritat, la fas saber als altres o te la quedes per tu?

Tant de bo siguem portadors de la llum, dels qui volen ajudar als altres a no caure en l'espiral d'enganys que moltes vegades trobem a les xarxes socials i que tant mal poden fer. Recorda que d'una manera o altra, tots estem cridats a ser llum per al món, amagaràs la teva sota la taula?

Que tinguis un bon dia!

Comentaris