Passa al contingut principal

EMOCIONARI: Dia dels difunts


Bon dia,
Avui celebrem el dia dels difunts, sí, has llegit bé, celebrar. Aquesta festa que ve marcada per la tradició catòlica viu aquest dia des del record de totes les persones que han estat batejades i ja no estan entre nosaltres. I és que pels cristians la mort no és el final sinó l'inici de la vida eterna. Ara bé per entrar al "cel" o el "Regne de Déu" cal estar net. I què vol dir això? Doncs vol dir que durant tota la nostra vida anem acumulant errors, sobretot quan fem mal a algú o a nosaltres mateixos. Aquestes coses són com taques en el nostre vestit i, si no les hem anat netejant i polint doncs... Arribem amb el vestit tot brut allà dalt i clar, com en tota festa... Qui voldria un convidat brut? Així que se't dona un temps per pensar de quin tipus de taques estem parlant i de què fer per netejar-les. Un cop netes, ja pots entrar a la gran festa.
Faig aquesta introducció perquè just ahir vam celebrar Tots Sants que tot i que molts van als cementiris a posar flors als seus difunts, és una festa que parla de recordar els morts que creiem ja són Sants, o sigui que han pogut rentar els seus vestits i entrar al cel.
Tot això em porta a preguntar-me en com veiem i vivim el fet que un dia morirem, igual que els nostres familiars i amics. I és que si una cosa és segura en aquesta vida, és que un dia tots morim. Ara bé, depèn de com afrontem i entenguem aquest moment, ho viurem d'una manera o d'una altra.
I tu, què creus que hi ha desprès de la mort?
T'agradaria poder retrobar-te amb la gent que ja no està amb tu?
Si en el moment de morir tinguessis la possibilitat d'escollir una persona difunta perquè et faci de guia en aquest nou camí, qui escolliries?

Tant de bo aquest dia ens recordi que no hem de perdre el record dels nostres difunts. Parlant amb ells, recordant com eren, visitant-los a les tombes i, en definitiva, compartint el que l'Església catòlica anomena com a la "comunió dels Sants" que no deixa de ser el fet de descobrir que continuen vius en un altre lloc des d'on vetllen per nosaltres.

Que tingueu un bon dia dels difunts.

Comentaris