Passa al contingut principal

EMOCIONARI: La frustració


Bon dia!
Aprofitant que ahir va ser el dia mundial del mestre... Us porto una frase d'un dels personatges més mítics de la Saga "La Gerra de les Galàxies" que diu així:
"¿Vols saber la diferència entre un mestre i un aprenent? El mestre ha fallat més vegades de les que el principiant ho ha intentat."
Saps de qui és? Doncs sí, del mestre Yoda. La veritat és que la frase en si em porta directament a pensar en la frustració que sentim moltes vegades quan fallem, així que avui m'agradaria donar-li un parell de voltes al tema. Crec que de vegades relacionem el fet de fallar o equivocar-nos com un error inadmissible i vergonyós de cara al món. Per una banda, la societat sembla que només mostra els èxits i poques vegades la quantitat de vegades que haurà fracassat abans d'assolir aquell èxit. Un dia vaig sentir algú que deia que fracassar t'apropa a l'èxit, ja que cada vegada, si ets perseverant, fracassaràs menys perquè hauràs adquirit més coneixement de com no fer una cosa.
Sigui com sigui avui et vull preguntar:
  1. Què és per tu el fracàs?
  2. Has fallat alguna vegada? Com t'has sentit?
  3. Creus que els errors que has comès t'han ajudat?

Tant de bo cada vegada que t'equivoquis vegis més llum que foscor, tant de bo vegis que el camí de la vida implica errar moltes vegades fins que un dia algú ens convertim en "mestre" per algú. Tant de bo puguis reconèixer els bons mestres de la vida que et guiïn cap al teu creixement personal i espiritual.

Que tinguis un bon dia.

Comentaris