Passa al contingut principal

ENFOCAR: Responsable


Bon dia!
Comencem l'última setmana abans de Nadal acostant-nos una mica més al significat de ser una persona Gabrielista. Ja anem per la R! Recordeu les altres? Us refresco la memòria, ser Gabrielista és ser una persona Generosa, Autèntica, Bondadosa i avui hi sumem Responsable. Ser responsable pot semblar fàcil d’entrada: compleixo amb els deures assignats i ¡fet! Però no, la responsabilitat va un pas més enllà, és un compromís amb un mateix per aconseguir que les teves accions i decisions siguin conseqüents amb com vols ser en aquest món. La responsabilitat ens desafia a ser diligents en les nostres tasques, a cuidar de nosaltres mateixos i dels altres, i a ser guardians dels valors que guien les nostres vides, així com a salvaguardar l'entorn i el planeta que se'ns ha donat. Ser responsable necessita d'una crítica cap a un mateix per veure si el que fas i dius és fidel o no al teu pensament. Estàs disposat i disposada a jutjar críticament les teves accions i decisions?
El nostre Pare fundador, Sant Lluís Maria de Montfort, va ser un gran exemple de responsabilitat, ja que malgrat els reptes i les adversitats que va patir, va dedicar la seva vida a compartir la veritat de l'Evangeli i a formar altres en la fe. La seva responsabilitat no es va limitar a les paraules, sinó que es va manifestar en accions concretes pel bé dels altres.

Desitjo que aquesta última setmana abans de Nadal t'ajudi a imitar l'esperit de Montfort i la seva perseverança a no desviar-se del camí que sabia que havia de seguir. Aquest Nadal deixa't guiar per la llum que va descobrir en el seu dia Sant Lluís Maria i que avui molts de nosaltres vivim.

Que tinguis un bon dia.

Comentaris