Passa al contingut principal

RELATS DEL MÓN: La llegenda del baobab


Bon dia!
Diu la llegenda que a la sabana africana existien arbres molt bonics i frondosos. Alguns de molt alts, com el baobab. Aquest arbre era considerat per tots com el més bell. Les seves fulles grans i brillants cridaven moltíssim l'atenció. El seu tronc estilitzat i alt l'ajudava a observar el món des de les altures. I la seva copa estava plena de belles flors.
Els déus, embadalits per la seva bellesa, van decidir concedir-li el do de la longevitat. Així, el baobab podia viure més anys que cap altre arbre. El seu tronc seria més alt i ample gràcies a aquest temps extra. Però aquest arbre tenia un defecte: la seva vanitat i supèrbia.
No content de ser l'arbre més bonic i gran, el baobab volia ser més alt i més gran. Volia fregar el cel amb les seves branques. Tant és així que va desafiar fins i tot els déus:
– Mireu-me bé, déus del cel, perquè arribaré fins on sou i seré com vosaltres!
Però en créixer, les seves branques van començar a tapar amb la seva ombra altres arbres, i les seves arrels absorbien tota l'aigua, deixant moribunds la resta d'arbres. Els déus, enfadats amb la prepotència i la poca empatia del Baobab, van decidir castigar-lo. Així que van arrencar tots els baobabs de la terra i els van capgirar. D'aquesta manera, el baobab creixeria amb la copa enterrada a la sorra i les arrels a l'aire. I és per això pel que a partir de llavors, el baobab té aquesta forma tan estranya.
  1. Alguna vegada t'has sentit com el baobab?
  2. Alguna vegada t'has sentit ofegat per un baobab?
  3. Creus que el baobab mereixia aquest càstig?

Desitjo que, en el teu creixement personal, descobreixis que tota meta que ofega el teu proïsme no és una bona meta, ja que els èxits a costa del mal a altres no es poden anomenar èxits. T'animo a viure un creixement personal fonamentat en l'amor cap als altres. O, com a mínim, a preguntar-te si això que has aconseguit només t'ha beneficiat a tu o també a la resta.

Que tinguis un bon dia.

Comentaris