Passa al contingut principal

A CONTRALLUM: “El rai de la Medusa”


Bon dia!
Avui comencem admirant una obra d'art del Romanticisme de l'artista Théodore Géricault titulada “El rai de la Medusa”. Aquest quadre narra la tragèdia que va ocórrer el 1816 quan el vaixell francès La Medusa va naufragar davant de les costes de l'Àfrica occidental. Veient que no hi havia bots salvavides per a tots, els tripulants se les van arreglar per construir-ne un. Així doncs, unes 147 persones van navegar a la deriva sobre aquest rai durant 13 dies, però hi van sobreviure només 15 persones. El testimoni d'aquests supervivents va ser atroç: van haver de viure suïcidis, assassinats, lluites i moltes altres històries per sobreviure.
  1. Et sembla que la vida del dia a dia s'assembla a aquesta imatge?, gent lluitant per la seva supervivència sense importar el que els passi als altres?
  2. Alguna vegada t'has trobat en una situació on ha imperat la llei del més fort?
  3. Sents, o has sentit mai, que la teva vida va a la deriva? Amb quin personatge identifiques més aquell moment viscut?

Vivim en un món que ens pot fer trontollar més d'una vegada. És en aquests moments de "deriva" en què tenir un horitzó al qual aferrar-te és necessari, com un motiu de vida, una cosa que va més enllà de tu. Per mi (i no sempre va ser així), aquest motiu de vida al qual em puc aferrar —sobretot en moments de supervivència, però també en temps de bonança— es diu Jesús. Quin és el teu motiu de vida, allò que t'impulsa a seguir endavant?

Que tinguis un bon dia.

Comentaris