Passa al contingut principal

A CONTRALLUM: Sant Jordi


Bon dia de Sant Jordi!
Si avui sortim a passejar per algun dels carrers principals del nostre poble o ciutat, segurament trobarem més d'una parada amb venda de llibres. I és que avui a part de celebrar Sant Jordi, és el dia mundial del llibre. Tots tenim els nostres gustos pel que fa a la lectura, alguns fins i tot encara no l'han trobat, perquè la varietat de lectura és molt rica! De fet, confesso que fins als 18 anys no vaig trobar el gènere literari on em sentia més còmode i on gaudia molt més de la lectura. Així que t'animo a no deixar d'intentar trobar el teu gènere! Estic segur que quan el trobis et sorprendràs.
Sigui com sigui, crec que no fallaré gaire si afirmo que tots tenim a casa algun llibre, però, sabries dir-me quin és el llibre més venut de la història a tot el món? Creus que el tindràs a casa teva? Vinga que te'l dic:
Amb més de 5.000 milions d'exemplars tenim... La Bíblia! Que per si creus que és per un històric també et diré que cada any es venen uns 100 mil exemplars. Per flipar, oi? Mira, ha estat traduïda parcialment a gairebé 2.500 idiomes i totalment a 438 llengües. Un llibre que és perseguit a molts llocs inclús sota pena de mort dels seus propietaris, un llibre que ha donat sentit de vida a molta gent i un llibre que per molts és superimportant i per d'altres gens ni mica. Segurament un dels llibres més polèmics de la història.
  1. Et sorprèn que la Bíblia sigui un dels llibres més venuts anualment?
  2. Tindries a casa un llibre que estigués censurat i sota pena de mort? Per què creus que hi ha gent que ho fa?
  3. Has llegit o escoltat algun fragment de la Bíblia? Recordes algun?

De la mateixa manera que un mateix, difícilment, pot muntar un moble d'IKEA sense mirar les instruccions, una persona que vulgui saber més de Jesús no pot ignorar la seva guia de vida que és la Bíblia. I si llegir aquest llibre et pogués canviar la vida, el llegiries? Per on començaries?

Que tinguis un bon dia!

Comentaris