Passa al contingut principal

ENFOCAR: Tenaç


Bon dia!
Una setmana més, seguim aprofundint en el significat de ser una persona Gabrielista. Avui toca la penúltima lletra, la T de Tenacitat. Potser no és una paraula que utilitzem habitualment; la definició seria l'actitud d'una persona resistent i persistent, que és ferma en les seves decisions, opinions i propòsits. Podríem dir que va molt de bracet amb ser una persona autèntica —que vam veure ja fa temps—. El nostre P. de Montfort ens ajudarà a entendre millor aquesta qualitat: Quan Montfort va decidir que volia ser sacerdot i, en conseqüència, entrar al seminari de Sant Sulpici, va haver de recórrer 364 km a peu. Un total de deu dies de pluja i vent, que el van fer acabar amb els peus inflats i adolorits, però va fer el camí sense defallir, decidit a arribar al que considerava el seu destí, la seva vocació.
  1. Què és el més "heroic" que has fet per aconseguir alguna cosa a la vida?
  2. Què és per a tu ser una persona tenaç?
  3. Alguna vegada has fet un recorregut o un pelegrinatge a peu? Quants kilòmetres vas recórrer? En quants dies? Què et va aportar?

T'has fixat que tant la tenacitat com l'autenticitat necessiten un motor que els impulsi? Una determinació, un objectiu, una finalitat. I és que si Montfort hagués dubtat una mica d'aquella decisió de ser sacerdot... segurament avui no estaríem parlant d'aquest viatge ni de moltes altres coses. Encara que no t'ho sembli, tots tenim un objectiu i una finalitat en aquesta vida. Descobrir-los pot resultar de vegades complicat, però t'animo que no hi renunciïs. Ahir et recordava que ets únic, única i, en conseqüència, aportes una part necessària a aquest món que només tu pots omplir. Sant Lluís Maria va confiar en Jesús per trobar aquest objectiu, i si tu també li demanes ajuda? Potser et sorprens ;)

Que tinguis un bon dia.

Comentaris