Passa al contingut principal

INSPIRA'T amb: Sant Francesc de Sales


Bon dia!
Avui comencem la jornada de la mà de Sant Francesc de Sales. Un bisbe catòlic del segle XVI, nascut a Savoia, França, es va convertir en un líder espiritual i escriptor. Va fundar l'Orde de la Visitació juntament amb Santa Joana Francisca de Chantal. També és conegut per les seves obres sobre la vida espiritual. Va ser canonitzat —nomenat sant— el 1665.
La vida de Sant Francesc de Sales era coneguda per la seva devoció i entrega als altres. Per això avui podem llegir aquesta frase seva:

"Abans de jutjar el proïsme, posem-lo a ell al nostre lloc i a nosaltres al seu, i serà llavors el nostre judici recte i caritatiu."

  1. T'has sentit jutjat alguna vegada?
  2. Has jutjat algú?
  3. Ets capaç de posar-te al lloc de l'altra persona?

Tant de bo el teu cor només anheli comprendre l'altre fins i tot quan no sembla haver-hi cap mena de comprensió; tant de bo puguis posar-te al seu lloc, intentar posar-te en la seva pell i, en definitiva, tant de bo, el teu cor busqui estimar el teu proïsme fins i tot quan aquest et faci mal. Un gran repte, sí; impossible, no si no ho afrontes en soledat. Sant Francesc sostenia aquest amor en Jesús. I tu?, en qui et sostindràs?

Que tinguis un bon dia.

Comentaris