Passa al contingut principal

INTUÏCIONS: Fins on arribaries per un repte viral?

 


Bon dia!
Sabies que gairebé un 10% dels nois i noies de la teva edat han fet alguna vegada un repte viral perillós? Un 10% pot semblar poc, però, estem parlant d'1 de cada 10, eh? Si a l'aula sou al voltant dels 30, vol dir que uns 3 han pogut realitzar algun d'aquests reptes. I fins aquí tot bé, tots seguiu a l'aula, però... què passaria si un dia queda una cadira buida? Seria tot diferent, oi? I no em voldria posar dramàtic, simplement us convido a parlar sobre aquests reptes que de vegades rebeu, heu sentit o heu vist realitzar a altres:
  1. Creus que, alguna vegada, has posat al límit el teu cos per aconseguir realitzar un repte, fer-te un bon “selfie”, un vídeo, etc?
  2. Has vist fer-ho a algú? Com vas reaccionar? Li vas dir alguna cosa?
  3. T'has sentit pressionat/da alguna vegada a realitzar algun repte viral de qualsevol mena?

Fa un temps vam parlar sobre el fet de ser autèntics i autèntiques, ho recordes? Em sembla que això és clau davant dels reptes virals que se't puguin presentar al llarg de la teva vida. L'autenticitat és aquella virtut que et farà dir sí o no segons tu ho decideixis. Sense ser mogut/da per la necessitat de fer-ho per agradar a un grup de persones, o per tenir més “likes” o seguidors, per caure millor a la gent, per guanyar-te un cert prestigi... No, l'autenticitat és aquella actitud que veiem en Jesús quan és arrestat i el jutgen davant els sacerdots. És aquella actitud que li fa dir la veritat, el que creu, encara que això no agradi als altres. Ara bé, també podem ser com Pere, qui va negar per 3 vegades que coneixia a Jesús per por de ser rebutjat, per por d'acabar com Ell. Ser autèntic/a és sinònim de llibertat, quin dels dos escolliràs ser? Recorda que la decisió la prens tu, cada dia, amb les teves eleccions. I si no et veus amb la força suficient per prendre aquestes decisions, pots demanar ajuda fins que puguis volar per tu mateix/a.

Que tinguis un bon dia!

Comentaris