Passa al contingut principal

MARE TERRA: Rubbish

 


Bon dia!
T'imagines que la brutícia ens perseguís quan no la reciclem correctament? Segurament no hi hauria tanta brutícia per terra. És curiós que mentre el noi està jugant amb la llauna —mentre l'està utilitzant—, la llauna fa el que el noi vol. Tot canvia, però, quan el noi fa el que no hauria de fer, deixar-la abandonada, tirada al mig del carrer. És llavors quan la llauna reacciona, l'interpel·la i es manté ferma fins que el noi no canvia la seva actitud, encara que sigui a contracor.
  1. Creus que t'aniria bé un mètode de reciclatge així?
  2. Creus que aportaria alguna cosa a la societat? O la gent ho faria per no ser molestada?
  3. Creus que podries ser com la llauna? Una persona que planta cara davant les negligències socials i ecològiques, una persona que intenta afavorir un canvi també en l'altre?

La cura del planeta i de la casa comuna demana no només de ser actors principals en l'acció pel bé del nostre entorn, sinó també en la sensibilització dels altres. Parlo d'una lluita pacífica en la que manifestar-te davant del qui llença la brossa a terra o el qui comet una injustícia davant algú altre. Aquesta és la lluita que va fer Gandhi, que està fent Greta i tants altres. Una lluita que ens fa ser samaritans i samaritanes que no volen passar de llarg. Tu en quin punt de la lluita estàs?

Que tinguis un bon dia.

Comentaris