Passa al contingut principal

INSPIRA'T amb: Sant Basili de Cesarea


Bon dia!
Comencem la jornada parlant de Sant Basili de Cesarea. Nascut l'any 330 al si d'una família acomodada, fou bisbe de Cesarea (Turquia). Va ser un home molt conegut pels seus escrits, així com per la seva dedicació als més necessitats. Sant Basili també era conegut per la seva bona retòrica i la seva profunda espiritualitat. En un dels seus escrits trobem aquesta frase:

"De res no ha de fugir l'home prudent tant com de viure segons l'opinió dels altres".

Una frase que em sembla que avui ens pot parlar molt directament en un món cada vegada més virtual, on estem tan exposats i on qualsevol pot opinar sense problemes.
  • Per què creus que l'opinió dels altres ens influeix?
  • Creus que t'exposes davant de les xarxes socials? Et fa respecte l'opinió que es pugui generar de tu?
  • Quina creus que és la prudència de què parla Sant Basili?

Diuen que a Sant Basili, com a gran orador que era, li agradava parlar amb terminologia precisa sobre els temes de Déu, però era capaç de renunciar-hi quan sabia que podia ofendre altres persones, sobretot aquelles que entenien el missatge d'una altra manera. Tot i així, mai va sacrificar la veritat que contenia el seu missatge. Potser la prudència tracta d'això, de ser autèntic fins i tot adaptant-te a la realitat, o el que seria el mateix: no perdre la teva essència, allò que ets. I tu mostres el que ets?

Que tinguis un bon dia.

Comentaris