Passa al contingut principal

INSPIRA'T amb: Sant Vicenç de Paül


Bon dia!
Avui comencem parlant de Sant Vicenç de Paül, que fou un sacerdot francès del segle XVII, reconegut per la seva profunda fe i la seva incansable tasca caritativa. Va dedicar la seva vida a ajudar els més necessitats, fundant les Congregacions de la Missió i les Filles de la Caritat, organitzacions dedicades a l'evangelització dels pobres i a la cura de malalts, ancians i nens. Sant Vicenç, cert dia, va dir:

"L'oració és per a l'ànima, allò que l'aliment és per al cos"

Clarament, per a aquest sant, la pregària era una prioritat en la seva vida. Per ell, la pregària era com una font d'on veure enfortir la seva vida espiritual. Dit d'una altra manera, per a Sant Vicenç, l'oració era un aliment indispensable per a l'ànima, amb la que podia connectar amb Déu i obtenir la força necessària per dur a terme la seva missió de servei al proïsme.
  • Has resat alguna vegada? Recordes què vas resar o què vas demanar?
  • Què és per tu l'ànima? Com l'alimentes?

En sentir la paraula oració, hom pot pensar: bua, quin rotllo!; o, que avorrit!; fins i tot podem pensar que no serveix per a res. Tanmateix, per als creients, la pregària tracta de conversar, de parlar amb l'altre que escolta, com quan algú queda amb les seves amistats per jugar, prendre alguna cosa o donar un tomb. Per als cristians, la pregària és una relació d'amistat amb Déu. T'has plantejat mai iniciar un diàleg amb Ell?

Que tinguis un bon dia.

Comentaris