Passa al contingut principal

ENFOCAR amb: Hellboy

Bon dia!

Fa poc una noia de 4t de l'ESO em va preguntar: Què és la perfecció? En aquell moment reconec que no vaig saber gaire què respondre, però em va fer pensar molt. A hores d'ara no crec que pugui respondre aquesta pregunta, però què et sembla si et dic que potser la perfecció va sobre acceptar el que un és i el que són els altres? Si és així, en quin punt et trobes tu?

En aquesta línia, el superheroi anomenat Hellboy ens porta un missatge similar. Hellboy, per als que no el conegueu, és un personatge que de petit va ser allunyat del seu lloc de naixement, l'infern, per portar-lo a la Terra. Aquest dimoni de color vermellós, amb cua i banyes i que poc s'assembla a una persona o a un ésser "perfecte" ens diu:

"El meu oncle solia dir que ens agraden les persones per les seves qualitats, però que les estimem pels seus defectes".

  • Estimes els defectes dels altres?, o els sents com una càrrega?

  • Com et fan sentir els teus defectes davant de les altres persones?

  • Creus que els teus defectes et donen valor?

Els creients confien que Déu és perfecte, una perfecció que no sempre s'arriba a comprendre, però que, mirant el món, sembla que es pugui veure en totes aquelles persones que desitgen assolir-la. Potser tots els  desitjos  de millorar i fer les coses perfectes puguin ser petits fragments d'aquesta darrera Perfecció. Tu com ho veus? On trobes la perfecció? Et convido a descobrir el profund significat d'aquesta frase de Hellboy i així poder estimar els teus defectes i els de les altres persones.

Que tinguis un bon dia.

Comentaris