Passa al contingut principal

SERVIR: Martina Bahiana


Bon dia!
Comencem el dia amb la història d’una noia com vosaltres. Algú que ha trobat en l'educació i el medi ambient la seva principal motivació i vocació. El seu nom és Martina i, des de molt petita, va començar a estimar els llibres gràcies a la seva mare, qui, malgrat les dificultats econòmiques, sempre trobava una manera d’acostar-la a la lectura. Els contes abans de dormir no només van encendre en ella una passió per la lectura, sinó que també van despertar la seva curiositat pel món i la seva creença en el poder transformador de l’educació.
La Martina sempre ha cregut que els joves necessiten espais per fer-se preguntes crítiques i trobar respostes. Per això, participa activament en projectes relacionats amb l’educació, la crisi climàtica, la igualtat d’oportunitats i la participació juvenil. D’aquesta manera, busca connectar-se amb joves líders d’arreu del país i contribuir a les solucions per als grans desafiaments del nostre temps.
Un dels seus compromisos més destacats és amb l'Escola d’Educadors Ambientals, on juntament amb altres estudiants, ha organitzat tallers sobre canvi climàtic per educar la seva comunitat. També treballa com a voluntària per contribuir a la conservació de l'hàbitat del Mar Chiquita a Córdoba. A més de les seves campanyes ambientals, Martina ha participat en la construcció d’habitatges d’emergència amb TECHO Argentina, una ONG que proporciona habitatges a famílies en situació de pobresa o afectades per desastres naturals.
Els esforços de la Martina han estat reconeguts a escala internacional, com quan va ser seleccionada entre més de 10.000 estudiants per participar en sessions sobre política, dret i economia.
  • T'agradaria participar com a voluntari/ària en alguna entitat social?
  • Per què creus que per a la Martina l'educació té el poder de transformar el món i les persones?

T'agradaria tenir un espai on fer preguntes crítiques i trobar respostes? El cas de la Martina ens anima a pensar que, amb passió i dedicació, és possible contribuir a un canvi positiu per a la nostra comunitat. I tu?, creus que hi pots contribuir entre els teus? Fer-ho o no pot afectar moltes persones positivament. Et convertiràs en un agent per al canvi social i mundial? Jo confio en tu, la decisió la prens tu.

Que tinguis un bon dia.

Comentaris