Passa al contingut principal

PENSEM-HI: Ho provem i ja anirem veient

Ho provem i ja anirem veient 
Ens hem convertit en autèntics experts en anar encadenant promocions, períodes de prova, subscripcions gratuïtes... En anar provant tot, però sense comprometre'ns, sense ni tan sols plantejar-nos comprar el producte final. Només per gaudir d'alguna cosa gratis.
Anhelem una vida gratis. De rebre sense estar obligats a donar. Encara que, paradoxals com som, al mateix temps que busquem quelcom gratuït desconfiem de la gratuïtat. Desconfiem de qui ens dóna sense esperar res a canvi i busquem el parany. No ens  comprometem d'una manera estable amb alguna cosa o amb algú. Potser aquest sigui l'autèntic esquer que fan servir per enganxar-nos amb el gratis: «no serà per sempre».
Assumim que allò gratuït és el que no compromet, el que em posa a mi en el centre, rebent, sense exigir. I per això busquem i lluitem per aconseguir aquest xollo. Els compromisos sense compromís, els «ja anirem veient”. Encara que en el fons -de vegades molt en el fons- sabem que aquest concepte de gratis que tenim no existeix.
La gratuïtat és exigent. Requereix fortalesa, perseverança, esforç. No és tan fàcil rebre sense donar res a canvi, fins i tot quan ho vivim plenament, és més difícil que donar sense esperar res. Perquè la desconfiança ens assalta. Perquè seguim tenint en l'ADN que només és valuós el que ens guanyem. I rebre sense cap mèrit ens posa en alerta. No obstant això, poques experiències vitals seran tan plenes com viure en gratuïtat, donant i rebent sense objectius, agendes, comparacions. Simplement agraïts i compromesos.Adapt. Álvaro Zapata, sj

Comentaris

  1. yo pienso que esto va relacionado con el karma si tu no ayudas a ti no te ayudaran

    ResponElimina
  2. Comprometre’ns és essencial i necessari, ja que no podem anar per la vida sense fer res i sense esforçar-nos. I, aquelles persones que ens han fet la vida gratuïta, les podríem agrair amb tot el que tenim (com per exemple: l’amor incondicional dels nostres pares). Hem d’esforçar-nos i donar una part de nosaltres perquè els altres puguin entrar i puguem compartir i relacionar-nos al màxim.

    Paula Pérez Gabarró 3rA ESO Barcelona

    ResponElimina
  3. Júlia Fernández Rey 1rA ESO Sant Gabriel Sant Adrià de Besos
    Yo estic d'acord amb aquesta reflexió, perquè si tu no ajudes als altres, els altres no t'ajudaran.

    ResponElimina
  4. Aaron Chava 3ESO B
    Jo crec que aquesta reflexió és molt bona, ja que crec quer tots i tot, us conscients que si no ajudem no ens van ajudar, cal recolzar-nos els uns als altres.

    ResponElimina
  5. Joel Comuñas 3 ESO B Sant Gabriel de Barcelona

    Estic d'acord amb la reflexió i ens hauriem d'ajudar entre tots.

    ResponElimina
  6. Sara V. 3r B ESO BCN

    El que més val la pena aquesta vida no es pot comprar amb diners, no pots comprar una família, no pots comprar els amics i no pots comprar la felicitat que a vegades necessites. Hem d'esforçar-nos nosaltres sols i aconseguir allò que realment ens fa feliç, i compartir-lo amb els altres.

    ResponElimina
  7. Laura Perez Montoya3ESOB
    Es una reflexion muy buena que nos hace caer en cuenta de que si tu no ayudas a los demás saliendote del corazon es mejor que no lo hagas y por ello nadie te ayudara

    ResponElimina
  8. SG BCN

    Crec que hem d'esforçar-nos sempre i obrir-nos als demés perquè ells s'obrin amb nosaltres, i així compartir i gaudir al màxim.

    ResponElimina
  9. Adrià Sánchez 3r B ESO BCN



    Estic d'acord, ens hauriem d'ajudar entre tots.

    ResponElimina
  10. Andrea Moreno 1rB ESO Sant Gabriel Sant Adirà del Bessós .

    Estic d'acord amb aquesta reflexió , perquè encara que costi ajudar sense rebre res acambí s'hi tohom ho fà viuriem millor .

    ResponElimina
  11. Alejandro Ramos 1r ESO B Sant Gabriel Sant Adrià

    És veritat que tots hem volgut fer una prova gratuïta per provar qualsevol cosa, però això mai és per sempre, ja que és més complicat rebre sense donar res a canvi que donar sense esperar res.

    ResponElimina
  12. Es cert, si algú ens dona algo gratis, al moment desconfiem d'ell/ella i no pensem que potser ho està fent de bona fe.

    ResponElimina
  13. La millor manera de donar és la que no espera res a canvi.

    Marc Gómez 1er ESO A Sant Gabriel Sant Adrià.

    ResponElimina
  14. Àlex Simón 1r ESO A Sant Gabriel Sant Adrià

    Aquesta reflexió ens ensenya que no hem de desconfiar de les persones, que si algú ens dona alguna cosa o fa alguna cosa per a nosaltres hem de pensar que ho fa de cor, sense voler res a canvi.

    ResponElimina
  15. Héctor Segura 1 ESO A Sant Gabriel Sant Adrià.

    No hemos de pensar lo que otros hacen o harán, nos debe nacer de dentro ayudar a otros aunque no nos correspondan de la misma manera.

    ResponElimina
  16. Núria Rubio 1rA Sant Adrià
    Tenemos que ayudar a todos a pesar de la situación

    ResponElimina
  17. Lucía García Rodríguez 1rB Santa Adrià.
    Apesar de la situacion en la que estamos tenemos que alludarnos en todo lo que podamos.

    ResponElimina
  18. Juan Pablo García Andrade 2nB Sant Adrià
    És molt bo que ajudis als demés perquè així et sents bé perquè has fet més fàcil la vida d'una altre persona i així t'ajudaran a ti.

    ResponElimina
  19. Claudia Segura 1 ESO A Sant Gabriel, Sant Adrià

    Aquesta reflexió ens ensenya que quan algú fa alguna cosa per nosaltres, que no hem de pensar que és per que vol alguna cosa a canvi.

    ResponElimina
  20. Martina Font Rey 2nB d' ESO Col·legi Sant Gabriel Sant Adrià

    Està bé donar sense pensar en què et donaran res a canvi perquè vol dir que encara que aquella persona no es relacioni massa amb tu, si fas aquesta acció, es com dir-li que sap que està allà i li donés les gràcies. A més a més, la gent també es deixa anar una mica que si jo li dono això que és car, ell@ em donarà també alguna cosa que és car, i això és molt egoista. Bàsicament, m'ha agradat la reflexió! :)

    ResponElimina
  21. Ningú s'ha pogut resistir a la típica proba gratis d'un més de Netflix per exemple, però en realitat et sents més a gust si estas fent-ho servir pagant i amb el teu esforç.

    ResponElimina
  22. Daniela Castro 1rA ESO Sant Adrià

    Jo crec que no em de esperar ninguna cosa a canvi de la persona que tú has ajudat, perquè si es així, vas molt malament encaminat!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Comparteix la teva opinió de manera responsable i evita l'anonimat: Escriu el teu nom, el curs i el teu cole gabrielista. Moltes gràcies